На 17 юни тази година, в третата седмица след Петдесетница се проведе Събора на Светите Доростолски мъченици. Той започна на 16 юни, когато в Катедралния храм „Св.св.ап.Петър и Павел“ тържествено бяха посрещнати одеждите на Света Петка Епиватска-Търновска, които бяха донесени в дар на Катедралния храм и изложени за поклонение от Митрополитът на Молдова и Буковина Теофан и бяха приети от Доростолския митрополит Амвросий.

 

                                                           

   В големия християнски празник участваха още и Русенският митрополит Наум, който възглави Всенощното бдение, след посрещането на Светите одежди, Митрополитът на Могилев-Подолский и Шаргородский Агапит и Митрополит  Балтский и Ананиевский Алексей от Украйна, духовници от страната и чужбина.

                                                         

     

  В деня на Събора на Светите Доростолски мъченици, Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит  Амвросий отслужи  Света Божествена Литургия с участието на гостите архиереи и  духовници от страната и чужбина, начеването  бе дадено от ставр. ик. Добри Чаков – протосингел на епархията и председател на Катедралния храм.

           

     

   На всички миряни и гости,  взели молитвено участие в Светата литургия,  бе осветен и раздаден рибен курбан за здраве.

                                            

   

 

JSN Vintage template designed by JoomlaShine.com