Православният храм вече работи всеки ден от 7,00 до 19,00 ч.,

                                                                          готви се за юбилей
 
      Църковното настоятелство при катедралния храм „Св. Св. ап. ап. Петър и Павел“ в Силистра съобщава, че православният храм връща нормалното си работно време.
        Православният храм ще работи всеки ден от седмицата от 7,00 до 19,00 ч., включително събота и неделя. Намаленото работно време бе във връзка с ограниченията, наложени от пандемията на коронавируса. Причина бяха и ниските доходи на православния храм през месеците на извънредно положение в страната и невъзможността за плащане на служителите и поемане на консумативите по поддръжка на черквата.
     Ситуацията вече е нормализирана и силистренските миряни могат да посещават черквата през целия ден. Ръководството на храма започва подготовка за отбелязването на 160-годишнината от освещаването на духовното огнище. Тази година честването на Деня на светите първовърховни апостоли Петър и Павел – 29 юни ще се слее с друг голям християнски празник, чиито основи са в Силистра – 28 юни, Събор на светите Доростолски мъченици.
        С наближаването на празниците Църковното настоятелство ще съобщи програмата за честването и часовете на църковните служби.

                                                                                         Цветана Цанова – църковен настоятел

                                                                 

 

JSN Vintage template designed by JoomlaShine.com